В iсторii была всё

Не была лiш етвыжанок

І ожіла всё – дождь прашол!
А кое-где лішь покапал.
А у нас гындэ кала гокн
Крот натаскал землянок.

– Ек жэ гэто  ты пышыш, Кот?!
Ну, бы ж курыця лапо!
То рускым почнэ глагол,
То неко дрывлянко! –

Да, ексь устрояно всё
О гэтак в мерзавок:
Нымае жэ, кажуть, мов
Акрома державнай.

Да, ны було й бульбашов ж.
Бульбовцы но в падлый
Дубасылы всекый зброд.
А дэ ж тэ Опадышчэ!

А я був товді герой!
В Дыржыні прыдседацель!
Ага, і ныек  хоть поро,
Ны вгошчвав заразый.

Шо те партізан, шо це…
І фсе: дай но сала!
А шо, ны дасы? То капец.
Німыць добавыть!

В історіі нашей савецк
Всюды прам правда ж.
І кто ж такой Боровец?
А Леонюк – пісатель?

Пайдзі ды найдзі Вавка таво!
Кніжкі фсе дрань паспальвала:
Палешуков, іш, вытаскваець!
І в турму таво драйла.

Ну, што ж, скора пакажым вам,
Почым сыры в Крытышыны.

...іль бабка гэта ны знае,
Хто такы оборванцы?


Рецензии