***

                Там ты и я...
Там ты и я, цветущий луг, деревья,
Разгар весны...дул тёплый ветер с побережья,
Он шёлк волос твоих ласкал, они как перья-
Лица касались моего и волновали,
Мгновенья те - нам сущность рая раскрывали.

Там ты и я...ты говорила непрестанно,
Рукой показывая что - то неустанно.
Я с рук твоих взгляд не сводил, но вот что странно,
Как в наважденьи ничего не понимал,
Я счастлив был и ни о чём уж не мечтал.

Там ты и я...пылали маки гобеленом,
Ты мне позволила прилечь к твоим коленям,
"Пусть вечно длятся эти чудные мгновенья," -
О том Всевышнего я трепетно молил,
Но как тут быть, часы спешили, мир спешил.

..Ах, те мгновенья, я и ты, кругом деревья,
В цветущем мае аромат до опьяненья
И шёлк волос твоих под ветром, словно перья,
Лица касались моего и волновали,
Мгновенья те нам сущность рая открывали.

С лезгинского перевела:БЕСТИ НИФТИЕВА


                Зунни вун тир...
Зунни вун тир...векьин тала,къацу там, тарар,
Гатфарин цlиг...агъванавай чими,куьлуь гар.
Ягъиз гару,цикlирзавай ви хъуьтуьл чlарар-
Акьазни зи чина,зи гьиссер юзурзавай,
Женнет вуч я-и легьзейри чаз къалурзавай.

Зунни вун тир...рахазвайди вун тир илигна,
Са вуч ятlа къалурзавай гагь-гагь гъилиг на.
Суьгьуьрдавай хьиз,ви гъилин туьшдиз килигна-
Амазмай зун,акван тийиз ана са затlни...
Бахтавар тир-рикlемачир мад са мурадни.

Зуни вун тир...пад-къерехда кузвай бубуяр,
На заз ганай кьил эцигиз метел,ихтияр...
"Куьтягь тахьуй,уьмуьрлух хьуй чи и легьзеяр,"-
Лугьузни за,тlалабзавай сад аллагьдивай,
Амма вучин,чи сятрик са тадивал квай.

..Де а легьзе...зунни вун тир,къацу там,тарар,
Кьуд пата цуьк...майдин вацра кьунавай къарар.
Чими гару цикlирзавай ви хъуьтуьл чlарар-
Хкlуризни зи чиник,зи руьгь юзурзавай,
И легьзейри женнет вуч я чаз къалурзавай.


Рецензии