Сон-165

В драйві автоперегонів
Я живу чи не щодня,
Когось я злегка обгоню,
Хтось мене переганя.

З вітерцем, із факом в вікнах,
Мчусь шалено по шосе,
Розганяюсь на автівці -
Що мене, як кінь, несе.

Не лякає аварійність
І статистика смертей -
Вірю в кузова надійність
Й в силу власних слабкостей.

Залишаю всіх позаду,
Хто боїться ризикнути,
Бо життя - того не варте,
Аби, їдучи, заснути.

Залишаю ззаду більшість,
У яких колеса з правил,
Вони їдуть - вітру тихше,
Й нижче, ніж найнижчі трави.

Залишаю - безнадійно
Як баласт, що тягне вниз,
З ними я не стану вільним,
Не злечу в космічну вись.

Педаль газу - до упору,
До найбільших швидкостей,
Мені крила стануть впору,
І під крилами - борей.
 
Мені в пору - міць ракети,
Що виходить на орбіту,
Залишивши хвіст комети -
З космодромом разом тліти.

А я з відчуттям польоту
Мушу гнатись на автівці,
Яка кволо, тихим ходом
Ледве плентає за двісті.


Рецензии