Светляк

                Болгарский
                Природа и Люди



                С В Е Т У Л К А

                Една светулка мълчаливо
                сред здрача пъргаво лети.
                Тя палава е и игрива,
                в сияйно огънче трепти.

                Ръце протягам да я хвана,
                но тя изплъзва се за миг
                и скрива се в нощта уханна
                с блещукащия си светлик.

                Обича свежите простори,
                полето с тежки класове.
                Залутаните в грижи хора
                към обновление зове.

                Ана  Величкова


Рецензии