От було пак дытынство когдась!..

І вот с чыстымы ручкамы
Прыступаім к пыньку свайму:
Хай роскажэ, ек жрав Кісь смытан!
Бо когда сыба голодовав у 7ачк.

Гэто было у лютому.
Йшов болван чы скрузь тучу ту,
Шо змытэ  всэ, шо думае
Да й горыть сочынять.

І прышов вуж до Бучынка.
Гля: а вушкы-то схруманы?!
Бо й ны тэр іх в путю мій Тігр,
Ек у школку аж біг.

Ну, й хто лічыв балду, ху-ху.
Да пошов ты! Вмазюкають
У смытану, мо, гушыкы?
Да ты шо! Кыслым мольк?!

Бо ж урокы й одміньвалы,
Пры Хрушчовы-то лымары.
Хай мороз хоть залупыть всіх!
Начырта нам дытва!

Сам собі ріс ваш Цуцічок.
Хоть броды до Мацучыхы.
Ну, да й выжлукты тутычкы
Хоть того ж піршачка.

От тколя шла пора!..
Всэ в полях! Всэ в дровах!
Чы й у Горках – збырав
І брусныцю, й якыйся лохач.

А на сіно сыба Ваську брамш
Той Матэвуш, шо грав
Но ж на тулцы тылетюм свадьб.

А чы бровна на стройматірЯл
З дідом я нарызав –
На Вкраіны! За Вівнёвом, га й!..

І от пілыш всё, пілыш, змагашсь!..
Сто потов с тэбэ, а
А ны оддыху, а ны розвалк.
І в обід но полуднай сальц.
Да цыбах  завядш.
І запый з лужы жабськ.

Зары всі в жывотах – бочка жрачк!
А товді ты найды цюкру скалк.
І от підуть всі с хат –
Коця опа, в коморк!

Шась-шась-шась – і улов.
І пак ек вжэ ны здох од отрав…
Э! Дак цюк-кор-то був товді жовт!
З бурачка, натуральн!
А ны вам куль гомна с поткраск.

Да закынула тьма всэ, шо добрэ і влад.
Загранічнэ ж хорішчэ й рас-рас!
І здорровы мужы вжа фсікда!
Пыво з банкы – хоть в срачк.

Так шо, да, піздравляйм
С Пытром-Павлом Тамарк
І усіх, хто хоть чуе дэ Мняв.
Хай пошлэ Божэ ласк – ананд!

...в7 прыветы от Пятака.
А рас в тэбэ всэ с 5,
Сільный прам аж косцяк!..
Голова но варыла шэ каксь
Кой-куда до канавк...

Ну, да гэ ужэ темка друга.

...по Яновы ходю но сійчас:
Поклоняюсь божкам


Рецензии