Голос церкви...

Мелодійні дзвони
Повнять тихе лоно,
Вносять радість щастя у серця,
Щоб життя не меркло,-
Чутно голос церкви
Той, що не вщухає до вінця…

До Богослужіння
Кличуть та спасіння,
Вірі християнства славу б’ють!
Утішають хутко,
Звільнюють від смутку,
Зцілення з духовністю дають…

Є отим пунктиром,
Як орієнтиром
Заблукалим у гіркім бутті,
Чистять душу,- тіло,
Щоб палахкотіла
Як надія,- віра у житті…

Святять все повітря,
Що снує за вітром,
Розганяючи жахливий вир,
Хиби зупиняють
Ті, що не вщухають,
Сповіщаннями про божий мир!

Дзвони як сумують,
Так весь стрес гальмують,-
В них скарбниця з каяттям молитв,
Красний дзвін у дзвони,
Є та міць у схрони,
Справжній захист від мирських гонитв!

Вісники повсюди,
Де, коли, що буде,-
Бережуть від страшних маячінь,
З чистотою неба,
Де мирян потреби,-
У безмежну плинуть далечінь…
11.07.2021р.


Рецензии