Колыбель детства

Дзяцінства майго калыханка
І светлай юнацкай вясны,
Твае працавітыя ранкі
Будзілі салодкія сны.

Тут змалку знаёмыя сцежкі
Аздоблены пахам жытоў.
Сінеюць валошкаў усмешкі,
Гарчыць смак сівых палыноў.

І слухае  сцішана поле
Таемную песню вятроў…
А думкі імкнуцца міжволі
У цень пастарэлых садоў.

Няспелая свежасць ранетаў
І траў свежаскошаных пах
Калышуць тут даўняе лета
На сонейка цёплых руках.

А там, за пагоркам, узлесак
Вартуе дыван з верасоў.
Маленькая вёска Залессе --
Куточак хвалюючых сноў.


Рецензии