Они не видят...

                Болгарский
                Мир и Люди


               
                НЕ  ВИЖДАТ  ДРУГО
               
                Живеят хората, за да ядат
                и за да трупат от храни запаси.
                Не виждат друго - сякаш вечно спят
                в прегръдките на дребните си страсти.

                Не стига да ядеш, за да си жив -
                духът за висша красота гладува.
                Докоснеш ли я - ти си по-щастлив
                от този, който хапките вълнуват.

                Ана Величкова


Рецензии