Мидии в пепельнице. Руслина Александрова

МИДИ В ПЕПЕЛНИК. РУСЛИНА АЛЕКСАНДРОВА

Навярно нечия ръка нехайна
изхвърлила е в този пепелник
щепа овехтели тайни
от забравен романтичен миг.
Като разкъсани крила на пеперуда
мидите се валят в пепелта –
така в живота всяка цветна лудост
умира в сивото на "мъдростта"...
---------------------------------------------
Мидии в пепельнице. Руслина Александрова

Наверное, чьей-то беспечной рукой
Здесь бросили в пепел без всякого зла
Осколки какой-нибудь тайны – такой,
Что быстро забылась, но сладкой была.
Как бабочка крылья раскрыла от зноя,
Лежат эти мидии в пепле бычков -
Не так ли и в жизни безумье цветное
Всегда умирает от серых умов?


Рецензии