Бандерiвцi схопили москаля...

Бандерівці схопили москаля
І в дупу ствол йому від гаубиці штовхали,
Про викуп не бажаючи в рублях,
Ще ї вистрілити з неї погрожували.

А завдавали з насолодою цю рану,
Щоб "Ще не вмерла..." по-російськи заспівав.
...Текла сльоза з очей його поганих,
А він зубами тільки скреготав...

Мовчав, як політрук перед Гестапо,
На них дивлячись, ніби вовк на ціх овець,
І ... тихо простогнав: "Героям слава!.."
Не витримавши страждань під кінець.

Так тому зна́чення; герої не надали,
І на могилку, замість пагорба, йому
Лайна козацького від всіх щедрот наклали,
Але злякалися після і ось чому:

Дід прискакав на змиленій кобилі,
Який служив з ним разом в "Нахтігаль"
- Ой, що ж ви, хлопці, сп'яну наробили...
Це ж вірний був бандерівець Москаль!

- Що ж він мовчав, як безсловесне бидло?
Що, рідної мови він не розумів?
- Де ж бачив ти, щоб справжній воїн світла
Собачої мовою в Україні говорив?

Але піднявся побратим важливий,
І розтлумачив всім як двічі два:
- Якщо він був би українець щирий,
Відразу б зрідів, ще і врізав гопака


Рецензии