Метафора життя

Білий  Світе, від  краю  до  краю,
Ти,«Любові Грааль». Ти - МетА!
Ну, а  я, націлований, знаю
Поцілує   мене  й  самотА.

Вже ніхто не позве, не покличе:
Ні благання, ні рОзпачу плач...
Ти пробач мене, СвІте, за звичай,
За життя проминУле, пробач!

Ти пробач! Я, на рАзі, – у дії…
П а м’я т а є ш – і дня не минЕ,
Як живу я на вІстрі Надії?..
Може ще пригадАєш мене.
   
Від тепла материнського лона,
До зневіри, до зради... І от,
Я живу, наче біла ворона,
Сам  для  себе, собі – Ідіот!
 


Рецензии