Загадки про ромашки-2 - 10шт. , укр

Из альбома «Купальские истории»

«СТИХОТВОРНЫЕ  ЗАГАДКИ
ПРО  ВЕСЁЛЫЕ  РОМАШКИ»-2 \ 10шт., укр.

1*
Чистенький, біленький халатик...
Душа золота і привітна...
Ця квіточка – крихка, тендітна –
Мов добрий чаклун «Айболить»!!!

Веснянки виводить безплатно...
Хвороби відваром лікує...
Настої цілющі дарує...
І чаєм завжди пригостить...

2*
В пелюстках білосніжно-сріблястих
Він любові слова зберігає...
А в душі золотисто-пухнастой –
Вогник щастя земного плекає...

3*
Посмішкою золотою
Чарівне дитя лугів
Судженого нам відкриє
І кохання «від богів»!!!

4*
Тонкий, легкий та ледь вловимий,
І з яблуками схожий запах...
Білявих пелюсток тремтіння...
І серця золотий вогонь...

Прекрасно все в тієї квітці!!!
В її лікуючих бальзамах –
Приховані життєві сили!!!
І щастя світлого гормон!!!

5*
Фігурка ніжна, граціозна...
Листки – мереживо ажурне...
Невинні пелюстки біляві...
І добра, золота душа...

Це запашних лугів створіння –
Мов янгол! Сонячний! Безжурний!!!
Що про любов нам сповіщає
У пелюсткових міражах!!!

6*
Благочесно у полі біліє
Доброзичлива янгольська квітка...
В сукні для нареченої сяє...
І сльозинками щастя дзвенить...

Еталон почуттів бездоганних –
Чарівних! Непорочних! Тендітних!!!
Вічний символ святої любові,
Що в дівочому серці яскрить!!!

7*
Золотистий купол храму –
Жовтий центр цієї квітки...
Янгольське вбрання – біленьке
Віяло крил-пелюсток...

Це для нас Природа щедра
Янголятка шле нізвідки...
Що любов оберігає
І щасливий наш квиток...

8*
На лузі, в травах шовковистих,
Зростає квітка «Відгадайка»...
І кожна трепетна пелюстка –
Якийсь ховає номерок...

Ну що ж, пелюстку вибирайте –
За номером дари збирайте!!!

9*
Ми в ігри з квіточкою сонячною граєм...
Її ми крутим... Щось корисне вибираєм...
Якщо потрапить погляд на слова «не любить» –
Душа надію на щасливий шлях загубить...

А слово «любить» випадатиме нам раптом –
Ми задоволені приємним будем фактом!!!
Ну, що за квіточка? То успіх, то промашка...
Нам ворожити вміє польова ___ («ромашка»)!!!

10*
В імені цієї квітки –
Слова два: «Роман» и «Машка»...
Молодята... В казці, звісно...
Що за квіточка? ___ («Ромашка»)!!!


© Copyright: Елена Буторина-Палагута, 2021
Свидетельство о публикации №121070205701
http://stihi.ru/2021/07/02/5701


Рецензии