Стихи на белорусском языке

Ведае ён казну, як аблупленую казу!..

Чыноўнік зноў залез у дзяржаўую казну –
Ведае ён казну, як свае пяць пальцаў,
Як аблупленую казу!..

1.12.2011

Пажаданне беларускаму народу

Народ беларускі, жадаю табе шчасця –
Беларусь – маці, Лукашэнка – бацька!..

2.11.2011

Рыга. Прыгарадная звалка

Чайкі тысячамі з мора злятаюцца –
Сядзяць, гаманяць, наядаюцца.
Паблізу пуначка сядзіць, на чаяк
Глядзіць – чакае, калі чаячная
Гулянка кончыцца – ёй, гаротнай,
Есці гэтаксама хочацца!..

1.12.2011

Чыноўнік

Чыноўнік над людзьмі здзЕкаваецца –
А сам -  бы сыр у масле качаецца!...

1.12.2011

Як рыба аб лёд!..

Захістала улада латвійскі народ –
Б’ецца  народ, як рыба аб лёд!..

1.12.2011


Рецензии