Съпричастността - 02. 07. 2021

Съпричастността

( Велика дума )


Тя без тегло е,  без обеми и размери,
не може да се тегли, мери и премери,
но е с различни степени и измерения,
различни са незримите й проявления,
различна е при всеки и при всички.

Когато е с голямо С и е същинска,
е като болест с безнадеждни трайни болки –
тя от малцина e и към малцина  истинска,
а ледените й разкъсващи целувки
не връщат се при всеки и при всички.


***


/ Велика дума - „Съпричастността” -
в едно тя свързва грижата и обичта,
и болката най-искрена заради другия, и обичта
съчувствието, любовта и обичта, 
                и обичта -
тя е в основата и в тъканта на Съпричастността. /



1-2.07.2021


753


Рецензии