Nasz dzien

NASZ DZIEN
Nasz dzien
nasze zycie
Wciaz od nowa
barwi nam linie
na obrazach
Choc w chmurach
nie pozwala
zapomniec o sloncu
Nabiera sil madrosci
w ochlodzie medytacji
W nagrode
dzieli sie
radoscia i spokojem
A wtedy
nawet chochol
i smierc z szopki
odchodza oswieceni
22.10.1978
***
HPD


Рецензии