Слава Тройц

        Слава Тройці

             «... і пізнати Христову любов,
               яка перевищує знання,
               щоб ми були наповнені
               всякою повнотою Божою.»
                (Еф. 3: 19)


Вічний Боже!
               може
Ти це — в серці хлипав?
чи пропру я це в юдолі
через всю крамоль?
сонце а чи цар — тож круль —
ще десь блиска! — де за двадцять і
                один нуль-нуль
абись Ти чи хлипав...
царським даром
                тиснуть-тиснуть
            тротуари
царським ароматом — царські липи!!



Господи! то благозволь
це все умикнуть до воль
чи хотів
        чи міг подобатися людям —
                хто Тебе списав?
хто ще не кричав і не тікав —
це неізреченно возтіка
жительствующе в віках в словах! —
               мечах!

30.06.2021,
Київ


Рецензии