Единствено за вас...

Автор: Генка Богданова

За нищо не обичам да се моля.
Не бих захленчила и в сетния си час.
Сама постигам всичко, с труд и воля,
и само за едно бих молила се аз.

Забравила за принципите свои,
загърбила и срам,  и гордост, суета,
молила  бих Бог, ангелите мои,
 да те закрилят, единствен мой в света.

Да бдят над теб, над рожбите ни скъпи,
за мен сте вие всичко в този грешен свят.
Когато сетния ми час настъпи
душата ми да се превърне в нежен цвят.

Той  вместо мене  с аромат ще гали,
посърналите ви от тиха скръб  лица.
И  моята душа  за вас ще жали,
но зная, ще ме помнят вашите сърца!


Рецензии