Бащите ни, автор Генка Богданова

Корави са ръцете на бащите,
но имат  нежни и добри сърца,
галят те децата си с очите,
обичат силно и техните деца.

За тях децата им не остаряват,
те си остават винаги „деца“.
Попаднат ли в беда, ръка подават
с тревожно свити бащини сърца.

Дори безмълвно силно те обичат,
като орли над рожбите си бдят.
От живота си бащите се отричат
щом трябва децата си да защитят.

Душите на бащите ни  са живи,
до сетните ни дни те бдят над нас.
Насън те галят ни косите сиви,
и ни подкрепят в най-трудния ни час.

И нищичко не искат във отплата
за своята безкористна любов.
Безценен дар от Бог ни е Бащата
за саможертва винаги готов.


Рецензии