ПАЭТ НОЧЫ

З вершаў Л.Гараган.

Аркуш. Свечка. Ноч. Пяро
І спакуса, й мова цішы.
Бы нямое Ражаство,
Зоркамі што ў небе піша.

Пошукі святла ўначы
І надзеі на сардэчнасць.
Цемра шэпча: - Памаўчы.
Грукат часу йдзе у Вечнасць.

Ўсе разбуджаны ўжо сны...
Ноч у чорнае надзета.
Ў небе зоркі-міргуны,
З месяцам гуляць - іх мэта.

Ноч - таемнасць той мяжы
Ўяву дзеліць што й жывое,
Асаблівы стан душы,
Што праявіцца страфою.

Аркуш. Свечка. Ноч. Пяро.
Думкі. Пачуцці. Уява.
З ночы твор. Жывуць даўно
Праўда Гогаля і слава!

    *.   *.   *.   22.06.2021г.

Лариса Гараган
ПОЕТ НОЧІ (до дня народження М.В.Гоголя)
               
Свічка. Ніч. Папір. Перо.
І спокуса, й мова тиші,
І сполохане Різдво,
Що зірками в небі пише.

Пошук світла уночі
Без надій у вірогідність…
Сльози капають з свічі,
Стукіт часу  йде у вічність.

Порозбуджувано сни…
Ніч, одягнена у чорне.
В небі зорі-віщуни
І сріблястий місяць-човник.

Ніч – це таїнство межі
Між уявністю й явою,
Особливий стан душі,
Що проявиться строфою.

Ніч. Свіча. Перо. Папір.
Почуття. Думки. Уява.
З ночі висвітлений твір –
Правда Гоголя і слава!
     *
https://youtu.be/ZuB0Vfm_dPU


Рецензии