З дзеркалом... - на укр. яз

                О, сколь схож на нас
                зверь гнусный обезьяна!
                КАРЛ ЛИННЕЙ.

Стереотипно в дзеркалі кружить
"Звір мерзотний" - з природи-стихії,
І багато хто - бридяться дуже,
Тішаться, що вони "не такії...".

Міша в неділлю з дружиною Вірою -
З мавп сміялись - в зоопарку були,
І, нагулявшись повною мірою,
Спать - до "праці" - лягли.

В супермаркет устроїлись, "важно -
На престиж і дохід",
Діяли - що начальниця скаже...
Людям в поглиблення бід.

Міша навіть... вонючеє м'ясо
В марганцівочку(!) пхав -
З хижих цін - продавать гниль-масу,
Щей манганум - тЯжкий метал...

І "якось..." вийшло: по формі люди,
А по фактах - не так:
Брешуть крадуть, махлюють, блУдять...
"Густіш горил і макак".

Що тая мавпа може, хоч билась
В грудь кулаками  - в люстрі кружлять...
"З двійки на трійку" чи й "вище" - не вчилась
"Круто" жить - народ обдирать.

А Мішуня, Віруня... - "по модьному"-
Рвать налОвчились, "нОвим" під стать,
Збить здоров'я люду голодному,
Фальшувать "харч", "реставрувать"...
 
Тож великий Лінней народам
Певно б мавпу "так..." не назвав,
Якби тОргів таких..., "свободи"
Комерційні справи узнав.


Рецензии