Загадки про ромашки-1 - 10шт. , укр

Из альбома «Купальские истории»

«СТИХОТВОРНЫЕ  ЗАГАДКИ 
ПРО  ВЕСЁЛЫЕ  РОМАШКИ» - 10шт. \ укр.

1*
Квіточки тендітні, білі
Ціле поле підкорили...
Наче сніг його покрили...
Ось такі вони і милі!!!

2*
Ніжна, файна і тендітна
Наша квіточка мрійлива...
Добродушна і привітна...
І цілюща, і красива!!!

Пелюстки – блискучо-білі...
Серединка – сонця краще...
Посміхається всім мило
Гарна польова ___ («ромашка»)!!!

3*
На стеблинці стрункій та зеленій
Розквітає ця квітка тендітна...
Листя – наче мереживо гарне...
На листках – блищать краплі роси...

Пелюстки – ніби віяло біле...
Посередині – сонце привітне...
Символ ніжності квіточка щира
У вінках неземної краси!!!

4*
Вона на ясне сонце схожа...
І пелюстки – як промінці...
Їй до душі корівки божі,
Бджілки, комахи, горобці...

Вона напоїть всіх нектаром –
Хмільнім, з медвяної роси...
Всі знають про квіткові чари
Цієї квіточки-краси!!!

5*
Серединка – неначе сонце...
А пелюстки – як промінці ...
Лиш квітка силою наллється –
То вилікує нас усіх!!!

6*
Біло-сонячне створіння –
Чудо-засіб ворожіння ...
Пелюстки всі обриваєш –
Відповіді здобуваєш!!!

7*
Золотисто-біла... Ніжна...
Здатності всі – дивовижні!!!
Прикрашає... І лікує...
І про щастя нам чаклує...

8*
Пелюстки до сонця тягне...
В небеса душею прагне...
Нам ворожить про уявне...
И лікує дуже славно...

9*
Мереживо – листочки милі...
А пелюстки – мов крила білі...
У центрі – око золотисте ...
І в ньому сяють крапли-іскри...

10*
Ці маленькі парасольки
Від дощу оберігають
Милих гномиків степових –
Фантазійних малюків...

Краплі падають на квітку,
З неї запросто збігають...
Гномики – сухі, веселі
Добрій квітці завдяки!!!


Рецензии