Сон-150

Важко бізнес планувати
У непевний час розбірок,
Цифри й графіки - не здатні
Передбачить в скроні дірку.

А от дворова гадалка -
Може кинути пасьянс -
І побачить, кому палко
Хтось допік, укравши шанс.

В девяностих - в ясновидиць
Був надійнішим прогноз,
Не один до них сміливець -
Йшов, тремтячи від погроз.

Королі були при владі,
І ділили сфери впливу,
Були чесні для громади -
У в брудних ділах - брехливі.

Дам набралось півколоди,
Всі пікові та червові,
У коханні на все згодні,
Тільки б женишок з мільйоном.

А вальти ішли на мясо -
В тимчасових перестрілках,
Фізкультурники лобасті,
Оптом знищені на стрілках.

А тузи - збирали контру,
Інформацію для впливу,
Вони йшли у хід без спросу,
Й затикали говірливих.

В козирах - ходили клани,
Що кричали палко в рупор,
Лиш би піраміду влади -
Підімять собі під дупу.

Та де не візьмись шестірка -
Як погон усім могутнім,
Це гадалка, яка зірко -
Роздивилася майбутнє.

У її руках - колода,
І вона тасує карти,
Хоч усім розумним й гордим,
Її гра - здається жартом.


Рецензии