Родный дом

                Болгарский
                Родина


                РОДНА  КЪЩА

                Защо ме мами родната ми къща?
                Там грижите ми бързо се стопяват,
                годините-вълшебници се връщат
                и детството отново ми даряват.

                След дълъг път аз често там се спирам.
                Под стряхата надвиснала и стара
                притихвам и в очакване се взирам -
                в гнездата ли са моите другари?
                Под песните им всяка нощ заспивах
                и заран с тях посрещах пак деня.

                Аз никога не я наричам къща -
                гнездо на лястовиците е тя.
                Далече ли съм - в обич я превръщам
                да не заглъхне в мене песента.

                Ана  Величкова


Рецензии