Конституцiя держави

         (Роздуми про сьогодення держави)

Минає час, тож, двадцять п'ять вже років
Спливло, і було пройдено скіль кроків
З цією конституцієй Вкраїни.
"Невже й насправдi в нас така ментальнiсть?-
Запитує з сарказмом хтось,- реальнiсть,
На жаль: не розбудова, а руїни...

А хтось й зворотнє каже з оптимізмом:
Мовляв, з колін встаєм,- з капіталізмом
І краще живемо ж, і веселіше...-
Мабуть, про депутатів ті розмови
Й чиновників,- усі ж для них умови,
А люд пересічний стає все зліше,

Бо ціни у державі все зростають,
І гіркі сльози люди, он, ковтають,-
Повірили "зеленій" владі, й ось,
На жаль, всі урядові обіцянки -
Яскраві розмальовані цяцянки,
Й покращення чомусь не відбулось.

Донбас, і там війна вже скіль триває,
Хтось на передовій кров проливає,
Та й вояків, он, критикує хтось,-
Достатньо ж-бо експертів тих "диванних",
Сучасних "бонапартів" тих, так званих,-
Що ж, мріялось, але не відбулось...

Вже й Конституцію не раз міняли,
Та і Європу майже догоняли
У розвитку,- все мрії лише, жаль...
Сьогодні що ж, он, коїть "Зе-команда"?-
Докерувалися, вже і Руанда
Випереджає.- Де ж він, той Грааль

Вкраїнський?- То в Європу, то до НАТО,
Але, поки що - зась!- Чи не занадто
Принижень для держави?- Сумно це.
Роки,- вже й двадцять п'ять, он, промайнуло,
А щастя на Вкраїну не звернуло
Уваги щось...- Не втратимо ж лице!..

Цирульник Андрій



Рецензии