Кто отвественный?

                Болгарский
                Мир и Люди


               
                КОЙ  Е  ОТГОВОРЕН?

                Да сме отговорни - за какво?
                Толкова неща ни притесняват.
                Там убили някого с дърво,
                тук за помощ старец изкрещява.

                Въздух не достига и простор,
                пак деца проплакват изоставени.
                Нито чума мина, нито мор,
                от години сякаш сме забравени.

                Кой за този хал е отговорен -
                аз и ти, или пък някой друг?
                От властта продажна сме заробени
                камък да орем с ръждясал плуг...

                Ана  Величкова            


Рецензии