***

Я просты вулічны паэт.
На кожнай з вуліц --
Знаходжу тэмы: той імпэт,
Што сэрца туліць.

Твару і ўранні, і ўначы --
Шукаю тэмы.
Калі паэзія маўчыць --
Я раб сістэмы.

Скарыцца ёй я не хачу --
Я ёсьць і буду.
Пакуль жывы -- я не маўчу
І веру ў цуды.

Хачу, каб вольным стаў мой кут,
Не страціў мову.
Пакуль я ёсьць, пакуль я тут  --
Малюся слову.

21.12.2020. Заслаўе


Рецензии