Тревожный звон

                Болгарский
                Мир и Человек         


                ТРЕВОЖЕН  ЗВЪН

                Велики нарекоха хора, които
                извършиха много световни злини.
                По гибелна воля и без да попитат
                народите сблъскаха в страшни войни.

                Гръмко сърцето човешко не бие -
                то в своята крехкост тревожно звъни,
                когато див вятър в нощта се извие,
                с бучене напират ломящи вълни.
               
                Ана  Величкова               


Рецензии