Парады юнаму паэту

Трэба з сталі каваць, гартаваць гібкі верш,
Абрабіць яго трэба с цярпеннем.
Як ударыш ты ім,—ён як звон зазвініць,
Брызнуць іскры з халодных каменняў.
                                                        М.Багдановiч

Каб добрым выйшау верш, патрэбны пэўны час,
Вялiкае жаданне,воз цярпення!
Наведала б аднойчы панi муза вас,
На крылах прывязла  кiло натхнення!

Павiнен моцны верш у рытме танцаваць,
Ды з рыфмай добрай сябраваць i зычнай,
Тады ты зможаш з iм смяяцца, сумаваць,
Паэзiя тваею стане звычкай!


Рецензии