Спека

Тихий ранок. Ні хмаринки…
На траві блищить роса.
Буде жарко, бо іскринки
Сяють, начебто сльоза.

Вже забулись трохи грози
Та примарливий туман...
Обіцяють знов прогнози
Тільки сонячний екран.

У гаю пісень не чути,
Не співається в жару,
І сидять пташки надуті,
Мабуть, нот не підберуть.

Миють верби довгі коси
Та зітхають день і ніч,
Тільки й чуть, як ронять сльози
З томним сумом віч-на-віч...

Тільки річка і радіє,
Так привабливо блищить
І душею молодіє,
Жваво, весело біжить...


Рецензии