***

Родная мова -- надзеі крыніца:
Свята вясны, пах чаромхі ля хаты.
Мова рачулкаю спеўнай бруіцца --
З ёй кожны з нас на пачуцці багаты.

Мова брыняла ў душы спелым словам,
Разам з вясной распускала пялёсткі.
О, Беларусі гаючая мова! --
Гукаў тваіх не забыліся вёскі.

Ты над калыскай спявала нам песьні
Голасам маці, Радзімы, народа...
І з капяжамі расла напрадвесні,
Паху Айчыны разносіла водар.

Хто мы без мовы? -- Бязродныя дзеці:
Дрэвы без кветак і зоркі без ночы.
З мовай і сонца па-іншаму свеціць --
З ёю праменнямі поўняцца вочы.

21.02. 2021. Заслаўе


Рецензии