Сон-138

На інформаційнім ринку
Завжди ціниться чорнуха.
Різанина, звірство, вбивство -
І кривавая мокруха.

Журналістам з криміналом -
Часом важко вгледіть межу.
Чи вони іще в реалі,
Чи покійників бентежать.

Правда, звісно, на поверхні,
І докопуватись марно,
Бо учасники - вже мертві,
А злочинці в буцегарні.

Та гримить сумнівна слава -
У просторах інтернету.
Журналісти заробляють
На убивстві і на смерті.

Та до теми поверхово
Всі підходять, як один,
Як робить сюжет на крові,
То потрібно мати хист.

Психологія убивства -
Не потерпить дилетантів,
Що про смерть статейки пишуть,
Наче учні на диктанті.

Часом може затягнути -
В кримінал, як в трясовину,
Не відпустить, поки руки
Не замастить кровю винний.

Де взялась в руках заточка,
Де узявсь ще теплий труп,
Журналіст - що пише точно,
Має звірить кожен рух.

І поліції мигалка -
Наче вивела з омани -
Він не вбивця, він загрався,
Й спутав писане з реальним.

Суд і грати - як в тумані,
Все надіявсь, бідолаха -
Заздвенить будильник в спальні -
Він прокинеться - із жаху.


Рецензии