Трепiтна картина червня

Запалала різноцвіттям
Росяна трава,
Вабить запахом суцвіття
В радісних лугах.

Заблукало небо в полі...
Чи це дивний сон?
Видно аж на видноколі
Волошковий фон.

Ось сокирки, море льону -
Лазуровий рай!..
Пише радісну канцону
Синій небокрай.

Ой, а що це червоніє?
Що це за зореквіт?
У траві зеленій мріє
Маку дивний цвіт!..

Глянеш далі, майоріє
Жовтоокий рапс...
Від пишноти серце мліє...
У душі - екстаз!

У ромашках скатертина,
Конюшини даль…
Червня трепітна картина
Гонить геть печаль…


Рецензии