***

Зямля, народ, Радзіма, вера --
Без гэтых слоў няма надзей.
Я імі лёс уласны мераў --
Шукаў свой шлях, гукаў свой дзень.

Куды б ні йшоў -- былі навокал
Радзіма, вера і любоў.
Зямлёй дзядоў я цешыў вока.
Стаяў і марыў ля дуброў.

Ад мудрых словаў роднай мовы
Я чэрпаў думак хараство.
Нёс той настрой у дзень свой новы,
Каб слова з верай прарасло.

Калі ты сын сваёй Радзімы --
Не здраджвай ёй, нясі свой крыж.
З народам будзь заўжды адзіным
І воля дум пральецца звыш.

26.02.2021. Заслаўе


Рецензии