Ашыруу

Ашыру

Бир юйдегини джашы болгъанды
Ана аскерге баргъа заман джетгенди
Хазыр эте мал да кесе ушакъ этеле
Арю суббай келилле
Эркишиле мал бла кюреше
Кеслерича сёлеше
Анан мунан хапары эртдеден
Устала да барла ичинден
Мен уа срелеем ташада
Билеем богъаны дыгаласта
Кимда тынгыларыкъдыла
Сабийге санарыкъдыла
Ол заманан чыкъгъанма
Отуздан кесекъ атлагъанма
Джангы юйдеги болмагъанма
Буюрса Аллах айтыб сакълайма
Ойняй келедиле
Бир бирине айтадыла
Къараб шарадыла
Атымбла хиликки этедиле
Башха болса англарем
Кесими этеди джуугъум
Эрте танылмагъаным
Ачытхъаны бильдим
Адамла келиб башладыла
Шахардан эльден джуукъла
Амакъ кииншенле
Экибетлиликни кегюстмегенлиле
Баргъанымда джугъуучудум
Кёзлеге къуйгъанча къум
Бир сейр болдум кишиге тюбемейдим
Таныш адамда кёрмедим
Сёзге кимда устады Иманбла айтса
Анан мунан къошмаса
Сёзюн кимнида этмесе
Бир бирин эшитиб англаса
Къобуз тартыла
Джырла джырлаб башладыла
Хар урдула
Чыгъыб тепседиле
Харс-Харс дедиле
Анан сызгъырадыла
Къуана шатыла
Ислам унутула
Шайтанны (бисмллях) чакъырадыла
Охох деб солуу алдыла
Ызына юйню ичине киредиле
Мен да атладым  арадан алабла
Созмайн хапарны бошайм
Сизге окъуучула айтайым
Той болду тепеседим
Керти къуанта сыйы кёрдюм
Анан арыб уюме къайтым
Къаранашим кетеди аскерге
Къуаныб къайтсын --- джигитликъ
Анасына саулукъ Атасына саулукъ

Ашыруу (Проводы)


Рецензии