Казковий червень

Нам червень відчиняє двері в літо,
Де сонячним теплом усе зігріте.
Де зранку у траві срібніють роси,
Та зеленіють запашні покоси.

Де на листочках краплі-намистинки,
Неначе діамантові крупинки,
Бринять-переливаються надвечір,
Як сутінки спускаються на плечі.

На луках квіти різнокольорові:
Червоні, жовті, сині та бузкові.
Бджілки пилок збирають тут квітковий,
Щоб дарувати людям мед чудовий.

В садках черешня зріє-червоніє.
Суничка під листком - про сонце мріє.
ПтахИ вже дочекались пташеняток,
Комах та гусінь носять їм завзято.

А небо - і прозоре, і блакитне.
Хмаринки-чарівниці оксамитні*
Пливуть по ньому, як по морю човен,
КазОк та дивних перетворень повен.

Все навкруги цвіте та зеленіє,
Акація з ясмином** шаленіють
Від ніжного духмяного кохання,
Що їх хвилює з вечора до рання.

*  Оксамитні - оксамитові.
** Ясмин - жасмин.

21.06.2021


Рецензии
С превеликим удовольствием
вслух прочитал ваше стихотворение!
Как радостно душе произносить
ваши поэтические строки на родном
и мне языке. Так распевно и дивно,
и нежно!С почтением Владимир.

Владимир Бездуганов   29.06.2021 14:38     Заявить о нарушении
Искренне благодарю, Владимир!

Сафронова Елена   27.08.2021 15:11   Заявить о нарушении