Сон-131

Трикутників любовних плутанина,
У почуттях, у доторках, тілах,
Неначе карт безглузда мішанина,
Яка не всім дає потрібний знак.

Стіл. Грають троє, жартома, звичайно,
Тасують почуттями без вагання.
Хто насміхається, той вряд чи помічає,
Що сам став нагородою в змаганні. 

Колода - розтасована по шість карт,
Кожен гравець вдає, що не помітив,
Кому дісталався Джокер - наглий жарт,
А в кого всі шість карт - це дама піка.

Розмова плине, звісно, про любов,
Про почуття, що сповнюють без міри.
Прозорі карти і думки, на зло,
Всі на обличчі, сповнені довіри.

А карти йдуть, на кроки уперед,
І правила - для всіх гравців нерівні,
Хтось виграє, а хтось експеримент,
Ставить над іншими, неначе божевільний.

В любовному трикутнику - йде гра,
І почуття - зависли у повітрі,
Для когось - значимі, для когось - маскарад,
Не вартісні в колоді карти шістки.

Хтось підставляє щирість, що словами,
Себе всю - до останку відкриває,
А хтось - старанно прагне кожній дамі
Підсунути ілюзію, потайно.

Хтось тільки роздає колоду карт,
Настроєний на гру в нерівнім бої,
А хтось вже виграв партію - й азарт,
Його спочатку гри не непокоїть.

Хтось підставляє, хтось - ламає гру,
Нерівні карти кинувши в обличчя,
Як боляче - у грі такій проснувшись,
Побачити, як став у ній добичою.

Трикутників любовних - підла гра,
Що прикриває закулісний торг
За підданого, вірного раба,
Якого упіймали на любов.


Рецензии