***

Рэжым дыктатара прагніў,
Нібы сасна, ці ёлка ў пушчы.
І тут і там -- труха, ды пні --
Не бачыць гэта невідушчы.

Карэнні чэзнуць у зямлі.
Яны не п'юць вады ні грама.
"Рэжым дыктатара прагніў" --
Ад дзятла з пушчы тэлеграма.

Пішу стракатаму адказ:
Лячы, браточак, лес Айчыны.
Труху ты выстаў на паказ
Для ўсіх вачэй належным чынам.

Калі ж у пушчы -- скразнякі --
Не маюць і звяры страхоўкі.
Ляціць кара, трашчаць сукі --
Пад іх і чыж патрапіў лоўкі.

Але, ці будзе ён сьпяваць? --
Не скажуць з лесу валанцёры.
За гнільлю трэба пасьпяваць
Ім кожны дзень... Рэжым мацёры.

17.03.2021. Заслаўе.


Рецензии