Волошки

Заплету волошки у косу,
Не потрібні ні стрічки, ні брошки,
Бо підкреслять всю мою красу
Три яскраві, чарівні волошки!

Нам подарували небеса
Найніжнішу, найщирішу вроду,
Довгі коси русі - це краса
Нашого слав'янського народу!

Цвіт волошок, наче неба синь,
Квіти ніжні та такі яскраві,
В лузі, як густий ультрамарин
Сяють вранці в сонячній заграві!

Я взяла волошковий букет,
Що коханий дарував на щастя,
На волошки стрічку, мов браслет,
Пов'язав він, йдучи на причастя...

Цим букетом він благословив
Нас на довге, вірне з ним, кохання,
Щиросердно так він полюбив
Перед тимчасовим розставанням...

Любий мій поїхав за кордон
Заробляти гроші на весілля.
Сумно, не приходить часто сон,
Дочекаюсь, вистачить терпіння!

Засушу букет із квітів цих,
Буду взимку ними милуватись,
Збережу я вірність, зрада - гріх,
Ми не будем більше розлучатись!

Заплету волошки у косу,
Не даруй ні перстні, ані брошки,
Лиш для тебе збережу красу
Та ці сині, чарівні волошки!
                18.06.2021


Рецензии
Гарно, але важка доля - чекання, хай героїню нагородить зустріччю з милим...

На Манжетах Вишиванки   18.06.2021 16:20     Заявить о нарушении
Дякую Вам за добрі побажання!Я також щиро бажаю закоханій дочекатися свого коханого. Хай все буде добре!

Валентина Буковело   18.06.2021 17:00   Заявить о нарушении