Воображение

 
                Болгарский
                Мир и Люди


                ВЪОБРАЖЕНИЕТО

                Без въображение хората страдат -
                скъсява се, тъне в мрак паметта.
                Те може по-ниско от днес да паднат
                и да забравят важни неща.

                От него мракобесите много се плашат,
                опитват се всякак да го прогонят.
                За тях да летиш високо е страшно
                и още по-страшно е ясно да помниш.

                Но то съществува и няма начин
                да се изтръгне или прокуди.
                Без него в тъмна мъгла ще се влачим
                и ще останем докрай непробудени.

                Ана  Величкова


Рецензии