Сон-120

Дикарями до моря задарма
З рюкзаком по розбитим шляхам,
По маршруту, відомому з карти,
Й не відомому стертим ногам.

Дикарями до моря - поїхать би,
І поставить палатку на скелі,
Аби вітер тріпав і розхитував
Й гув між каменів, як пустомеля.

Дикарями до моря - подалі щоб
Від міської задухи та пилу,
Замість стін, аби хвилі на камені
Говорили із кожним припливом.

Щоб було, як в ПК на заставці -
Захід сонця в оранжевих хвилях,
Крики морем забутої чайки,
Яке бється о камінь і квилить.

Щоб було, як хотілось і мріялось,
Як відбилось у хворій уяві,
Аби справдилось те, у що вірилось -
До найменшого піксаля зяви.

Аби подивування від далі -
Не маліло в очах з кожним днем,
Аби море у небі зникало -
Й небо падало в море дощем.

Щоб припливів розмірені ритми -
Заспокіливо гладили слух,
Щоб хотілося вголос вторити -
Морю синьому, давньому другу.

Щоб натхненням напнулись легені,
Наче паруси яхт, що під сонцем -
Прорізають на звихрених гребенях
Пінний путь у морському потоці.

Аби погляд втопився у морі,
І до вечора - не відривався,
Від русалок грайливих і голих,
Що у хвилях закручують танці.

Щоб у память, мов рибка в море,
Упірнули найкращі моменти,
І у сітях блудливих нейронів
Залишився пейзаж з Фіоленту.

 


Рецензии