Пiв червня

Пів червня - пів коржика з липовим медом
І кухоль смачного дощу, щойно з хмари,
Суничного сонця удосвіта жменя
Й туману вершкового повний гладущик.

Пів червня - пательня шкваро'к полуденних,
На лу'ці - стіжок запахущого сіна,
Співання роси в павутинчастих струнах,
Сім сходжень світила, та й вже - рівнодення.

Ще не рівнодення, лише на пів червня.
В зелений спориш росянисто-шовковий
Доріжка біжить, за край неба, до храму.
Безхмарні, босоніж ідемо пліч-о-пліч.


Рецензии