Что нужно?

 
                Болгарский
                Мир и Люди


                КАКВО  ТРЯБВА?

                Човечност трябва
                на света човешки
                във въоръжената
                до зъби ера,
                препълнена с метал
                и отрови зловещи,
                за която сякаш
                няма утре,
                а само вчера.

                Дали ще опознае
                себе си някога
                Човека, забравил
                сладостта на живота?
                Или все така
                сам себе си
                ще впряга
                на Злото неизтребимо
                в хомота?

                Ана  Величкова               


Рецензии