Пой, Певец!

                Болгарский
                Мир и Искусство



                П Е Й, П Е В Е Ц О!
                На Шаляпин
               
                Запей, Певецо! Цялата Вселена
                да тръпне от безбрежния ти глас.
                От любовта ти с нея споделена
                звезди да плачат от човешка страст.

                Да подрани зората. Да се слеят
                небе и твърд, вода и висини.
                Сред песни млад и стар да заживеят,
                спасени от световните злини.

                Ана  Величкова


Рецензии