Упадзи пялёстками, любове!

вершаў Л.Гараган.

Ўпадзі пялёсткамі, любове!

Зляцелі зоры вечаровы
Валошкамі на шоўк палёў ...
Ўпадзі пялёсткамі, любове,
Каб стаў я быццам п'яны зноў.

Каб прыгадаліся мне ночы,
Кароткія зусім тады,
Твае валошкі быццам вочы,
Ў якіх схаваліся гады.

Вярніся жніўня зоркападам,
Калі пляліся спарышы.
Разсыпся росаў мірыядам
Па растрывожанай душы.

Прыйду няпрошаным у госці
З далёкіх, пасівелых сноў ...
Ўпаду слязою на пагосце
На трызне ўласных пачуццёў.

    *.   *.   *.   08.06.2021г.

Зронись пелюстками, любове!

Упали зорі вечорові
Волошками на шовк полів ...
Зронись пелюстками, любове,
Щоб я тобою захмелів.

Щоб пригадав шалені ночі,
Звабливі, лагідні уста.
І волошкові щирі очі,
В яких сховалися літа.

Зронись серпневим зорепадом
У малахіти споришів,
Розсипся росянім смарагдом
По разтривоженій душі.

Прийду непроханим у гості
З далеких, посивілих снів ...
Зронюсь сльозою на погості
На тризні власних почуттів.
Л.Гараган.

https://youtu.be/WPwM7XhguKM


Рецензии