Катрены. 87-88

87


Everyone can have his Egypt in his destiny,
And his creation, court, exile and Golgotha.
Whether victims in our way have we to be lost
or to surpass and by an idea to make look
                fat terms?

У каждого в судьбе есть свой Египет,
Творенье, суд, изгнанье и Голгофа.
Жертвами в пути ли нам погибнуть
Иль превзойти и мыслью полнить сроки?


88

Do not betray, do not fall, do not surrender-
Then Law and Truth, and Essence Beauty
 will forever win in yourself;
Defects, lie, negligibility will bypass you.

Не предавать, не падать, не сдаваться –
Тогда в тебе навечно победят
Закон и Истина, и сути Красота;
пороки, ложь, ничтожность обойдут тебя.


Рецензии