Катрены. 89-90

89


No revenge, but there is struggle for justice,
No amnesty – there is a penalty, a measure,      
                a favour.
Observe the terrestrial law and observe
                the divine law more,
To not begin a pettiness in your Way.


Не месть, но есть борьба за справедливость,
Не всепрощение – есть кара, мера, милость.
Закон земной блюди, но более – небесный,
чтобы не стать ничтожеством в Пути.


   
90


The thinking in calm is higher
                than supreme affairs,
to pass all sides by ideas
And to surpass all former geniuses,-
There aren’t any limits on a just way.


Превыше высших дел мышление в тиши,
Чтоб мыслями все грани перейти
И гениев всех прежних превзойти, -
Пределов никаких на праведном пути!


Рецензии