Tovuq, qo shiq aytdingizmi?

Do'st yuradi, uyumlarni chetlab o'tadi,
shu qadar sekin bulutlar kirib keldi.
Bir oz stakan ichida nondan sharob,
Va tutun, agar u xazina bo'lsa.

Erto'lada o'tirish, shamlarni o'chirish
Gap yo'q joyda lablaridan o'paman.
U ko'krakni qo'llari bilan ushlaydi,
va o'g'li Ivan bilan bo'lgan rasm.

Tong otadi va derazalar o'chadi
butun vujudi titraydi, u nam.
Men shoh emasman, siz malika emassiz
Va sizga qiziqish yo'q.

Men qalam qo'ydim, qulog'imga tutdim,
va Petruxa ekanligimni pichirladi.
Va osmondagi yulduzlar allaqachon o'chib ketgan
Men ko'zlarimga qaradim, ular vafot etishdi.


Рецензии