Переходность

                Болгарский
                Время и Люди


                ПРЕХОДНОСТ

                Какво ли за безсмъртно днес се счита,
                когато всяко нещо се мени -
                по-вихрено от вятъра отлита
                сред мимолетна пяна и вълни?

                Кои са тези прословути теми
                на вечността с безсмъртния печат?
                И те бледнеят в бързото ни време,
                изгубили и звук, и аромат.

                Ана  Величкова


Рецензии