answer machine

when i wander around the city, i like to remain alone.
face to face with the maple down or the passing cars' tires' noise.
i carry around with me my problems, or i write verse after verse
because my indecision keeps me from decisively fixing those problems
so i flip a coin: heads or tails?

often i meet people i've never seen before
they say: "hey, long time no see! how's life?" and so on
some say "you've gained weight", others say "you've gone slim"
some say "you have changed", others say "you're the same as always been..same as always been."
but i so don't want to respond to them, i so want to remain unseen, remain unseen..

and i turn on my answer machine, turn on internal answer machine
and i turn on my answer machine, turn on internal answer machine:
"everything is fine with me", "everything is totally alright"
"everything is fine with me", "everything is totally alright"

some say with irony: "whoa, a living rock star!"
other as if compassionately: "you are looking worn down"
they don't look into my eyes, they study the fashion of my pants
and i so don't want to respond to them, i so want to remain unseen, remain unseen..


Владимир Кузьмин - Автоответчик

Когда я брожу по городу, я люблю оставаться один,
Наедине с тополиным пухом или скрипом шин.
Я ношу с собой свои проблемы или сочиняю стихи,
Потому что решить проблемы мешает нерешительность.
Я бросаю монету - орел или решка?

Я часто встречаю людей, которых я не видел нигде,
Они говорят: "Привет, сколько лет! Как дела?" и т.д.
Одни говорят: "Ты поправился", другие говорят: "Ты похудел."
Одни говорят: "Ты так изменился",
Другие говорят: "Ты такой же, как был, ты такой же, как был..."
А мне так не хочется отвечать,
Я так хочу остаться один, остаться один.

Припев:
И я включаю автоответчик,
Включаю внутренний автоответчик.
И я включаю автоответчик,
Включаю внутренний автоответчик:
"У меня все в порядке,
У меня все-все хорошо.
У меня все в порядке,
У меня все-все хорошо.
У меня все в порядке,
У меня все-все хорошо.
У меня все в порядке,
У меня все-все хорошо, хорошо, хорошо, хорошо."
 
Одни говорят с иронией: "О, живая рок-звезда!"
Другие как будто с сочувствием: "У тебя измученный вид".
Они не смотрят в мои глаза, они изучают фасон моих брюк,
А мне так не хочется отвечать,
Я так хочу остаться один, остаться один.


Рецензии