Потребность

                Болгарский
                Человек и Мир



                ПОТРЕБНОСТ

                Потребност за Познание,
                потребност да общува,
                природно са заложени
                в човешката душа.
                Макар да търси новото,
                Човекът се страхува
                от сили непознати,
                способни да рушат.

                Умее да обича,
                но и да мрази лудо -
                ту пази той Живота,
                ту лесно го скверни.
                Светът му утеснява
                и става все по-трудно
                от пътища утъпкани
                да свърне настрани.

                Ана  Величкова


Рецензии